söndag 28 februari 2010

Passion för mat - det finns hopp!


Nyss hemkommen från matmässan Passion för mat i Göteborg. Trött men mycket glad. Har mött flera tusen matmedvetna konsumenter de senaste tre dagarna. En ny folkrörelse växer fram och den handlar om krav på bra mat, bra råvaror och ett reko ursprung. Vi har fått många många frågor om allt ifrån hur djuren föds upp, hur miljövänligt det är med nötkött från våra gårdar till vad man egentligen kan laga av olika delar på djuret. Vi har stekt och bjudit på hängmörat kött i långa banor. Idag (söndag) fick vi hjälp av Pär Johansson från Växbo Krog i Hälsingland som åkt ner med sin fru Helena och de små barnen för att hålla köttskola från vår monter och från scenen visade han vad man kan göra med hängmörad högrev, tillagad i lågtemperatur i 7 timmar. På mindre än 20 minuter hade han gjort en pastarätt och en salladsrätt båda med högrev. Köerna ringlade långa för alla som ville smaka. Många ville ha receptet och det kommer här på hemsidan i morgon, måndag. Snacka om att vi fått uppleva Passion för mat i helgen. Men nu blir det sängen. I natt kommer jag att drömma om Pärs sallad med glacerad högrev.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar