torsdag 28 oktober 2010

Brasilianska Carmencita eller svenska Rosa?


Hmm...läste nyss att efterfrågan på Brasilianskt nötkött ökar kraftigt igen. Visst säljs det en och annan sydamerikansk oxfilé i våra dagligvarubutiker, men den största volymen tror jag går in via storkök och restauranger. Alltså - köttgryta i skolan (läs utländskt kött) biff med bea, strips och en stor stark för 99 kr (läs utländskt kött) Undrar hur stor medvetenheten är om den saken? Är det någon som bryr sig?

2 kommentarer:

  1. En fråga från en okunnig, vad är det för negativt med sydamerikanskt kött?

    Sol och värme, stora arealer att beta på, kossorna borde väl ha det lika bra som i våra hagar?

    SvaraRadera
  2. Nix för det är bara en del av sanningen. Många djur som slaktas i sydamerika växer inte alls upp i några stora gröna hagar. De står i trånga fållor nära städerna och matas fulla med koncentrat och ensilage. Har även vänner som sett att under regnperioden står djuren upp till magen i gyttja.Även om de är ute på "grönbete". Inte så romantiskt eller hur?

    SvaraRadera