torsdag 7 april 2011

Svensk Angus vilken lyx!

En fin Angustjur!
Det svenska nötköttet kommer ifrån flera olika raser. Allt ifrån SRB och SLB som är avlade för mjölkproduktion till de tyngre köttraserna som Charolais, Hereford och Angus. De har alla olika egenskaper och just rasen Angus är känd för sitt välmarmorerade, möra och välsmakande kött. Sedan en månad tillbaka säljer vi på Hälsingestintan svenskt Anguskött till butiker och restauranger. Det är ett 10-tal uppfödare med fina gårdar och fina djur som är med i konceptet. Efterfrågan är hittills god och detta är ett bra exempel på hur våra svenska uppfödare genom att ta fram det där lite speciella som kunderna frågar efter också kan öka sina egna inkomster. Jag brukar ofta skriva om det här, men det tål att upprepas. Kom igen svenska uppfödare, ni kan mycket mer än det ni gör idag. Marknaden frågar ständigt efter nya kreativa koncept. Och medan vi sover här hemma köper man det kött man vill ha från andra länder istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar