torsdag 16 december 2010

Lysande resultat för våra grisbönder!


LRF har i början av december genomfört en konsumentundersökning avseende vad som är avgörande vid val av julskinka. Djurhållning, transportsträckor och lojalitet mot våra inhemska uppfödare är av stor betydelse. Hela 86% har gott förtroende för de svenska uppfödarna. Lyft på hatten och känn stolthet! Vägen till konsumenternas hjärtan når ni om ni själva kliver fram och berättar om varför ni är bra. Hur ska de annars veta? Kolla in vår hemsida nu i december, så förstår ni vad jag menar.

måndag 13 december 2010

Lyxig julmat är inte självklart!


För några dagar sedan bestämde vi oss för att vara med och bidra med julskinka till familjer som inte har råd med den lyxen. Pratade nyss med en sådan familj bestående av mamman (änka) och 6 barn. Hon blev jätteglad förstås för julskinkan - men jag får en klump i magen och tänker på att de inte är ensamma. Gör något ni också! Skänk lite pengar, mat eller julklappar till någon organisation som arbetar med att göra julen lite roligare för de som inte har råd med överdåd.

fredag 10 december 2010

Uppfödning med hjärtat träffar hjärtat!


Vilken succé det är! Niklas som jobbar hos oss ringde nyss. Han är i en butik i Kalmar och bjuder på vår gårdsmärkta julskinka. Med sig har han bonden Mats Olsson, som föder upp grisarna. De säljer och säljer och säljer...Kunderna säger att för dem är det viktigt med ursprunget och fram för allt med hur grisarna haft det. Det är precis som om det växer fram en mullrande, bullrande folkrörelse som har fått nog av billiga skinkor som pressats fram via stackars danska grisar som inte på långa vägar har det så bra som våra. Heja alla konsumenter det är faktiskt ni som bestämmer och ni gör det bra!

fredag 3 december 2010

Årets Mama lever verkligen upp till sin titel!


Katrin Zytomierska, årets Mama 2010 tillika känd bloggare har tagit initiativ till att hjälpa fattiga familjer med lite julklappar och julmat.Tänk er själva - att inte ens ha råd att köpa en julskinka till julafton. Heder åt Katrin! Många, både privatpersoner och företag ställer nu upp för att skänka saker. Det här ska vi också självklart vara med på. Vi skänker 100 julskinkor från våra två gårdar och hoppas att vi kan göra 100 familjer lite gladare till jul.
Vill du också vara med och hjälpa till så gå in på hennes blogg www.finest.se/katrin